Az eb őr rendszerekről általában

ebőr ebőrző

Az eb őr vagy más néven eb őrző rendszereket arra találták ki, hogy a kutyát egy bizonyos területen belül tartsa, vagy bizonyos területekről kizárja. Mindezt úgy, hogy nem kell külön kerítést építeni. Ez költség és idő hatékony megoldás, ráadásul szebb is mintha, például a virágos kertünket egy kerítéssel védenénk ugyanis ez teljesen láthatatlan! Ez a készülék arra is tökéletes megoldást nyújthat, ha a kutyája állandóan kiszökik a meglévő kerítés alatt/felett!

Na lássuk csak, mi is a pontos működési elve a készüléknek!

Van egy beltéri egység (adó egység) amit egy hálózati adapterrel csatlakoztatunk a konnektorhoz (azaz áram alá helyezzük). Van egy tekercs vezetékünk amit majd ki kell húznunk (ez lesz az antenna) és van egy vevőegységünk (nyakörvünk) amit a kutya nyakába kell tennünk. A vezetéket ki kell húzni az a terület köré ahonnan ki akarjuk zárni a kutyát vagy amin belül akarjuk tartani. Az egyszerűség kedvéért mondok példákat is:

A virágos kertet, zöldséges kertet, medencét, kerti tavat a gyerekek játszóterét körbekeríthetjük ezzel a vezetékkel és ezekhez nem fog tudni a kutya odamenni, ekkor a körbekerített résznél a vezetéken kívülre kerül a kutya a nyakörvvel.

ebőr

De akár az egész telket is körbekeríthetjük a vezetékkel és a kutyát a nyakörvvel a körbekerített rész közepére tesszük, akkor onnan nem fog tudni kimenni.

ebőrző

Működési elve:

A beltéri egység egy rádiójelet generál amit a kihúzott vezeték lead. Ehhez a vezetékhez közelítve a vevőegységgel (nyakörvvel) a rádiójelet veszi és válaszként jelez a kutyának, hogy közel ért a tiltott zónához. A jelzés történhet hanggal és elektromos impulzussal is. Az pedig, hogy milyen erősen sugározza a vezeték a jelet, ön tudja állítani a beltéri egységen. Értelem szerűen, ha erősebbre állítja a jel sugárzását akkor már messzebbről elkezd a kutyának jelezni, akár 3-4-5 méterről. Ha kisebbre állítja a jel sugárzását akkor közelebb engedi a vezetékhez a kutyát ez lehet akár 30-40 cm is. Ha az előremenő és a visszatérő vezetéket összesodorjuk, azzal kioltják egymás jelét és azon a részen nem fog a kutyának jelezni a nyakörvi vevőegység, így ott át tud sétálni a vezeték felett jelzés nélkül. Ez a vezeték nincs áram alatt mint például a villanypásztor, így gyerekekre sem veszélyes. Ezt a vezetéket el lehet rejteni, akár beásva a földbe pár centi mélyre, így valóban láthatatlan lesz a kutyakerítésünk.

Nézze meg az eb őr kínálatunkat és vásároljon profi, hozzáértő csapattól a következő linkre kattintva:

Kattintson ide   nyíl   Eb Őr kínálat a Benoshop webáruházban

Vélemény, hozzászólás?